Tekvica so žemľovou knedľou
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
|
|
|
|
20 g |
|
60 ml |
|
Jablká: | |
60 ml |
|
100 g |
|
4 ks |
|
50 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Knedle: | |
600 g (alebo rožky) z predošlého dňa |
|
2 ks |
|
60 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
štipka |
|
Postup
-
1
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným žĺtkom a mliekom. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zapracujeme do žemľovej zmesi spolu so soľou a s korením.
- 2
Vytvarujeme knedľu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a poprepichujeme špajľou. Vložíme do vriacej vody a varíme na miernom ohni 20 minút. Po uvarení knedľu hneď vybalíme z fólie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame na čo najtenšie plátky. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na 100 °C sušíme v rúre asi 15 minút.
- 3
Tekvicu očistíme, nakrájame na mesiačiky. Pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Pridáme tymian a pečieme v rúre pri 170 °C 30 minút.
- 4
V kastróle zahrejeme olej, pridáme nakrájanú šalotku a krátko opražíme. Prilejeme červené víno a med. Necháme zredukovať na polovicu. Medzitým očistíme jablká a nakrájame ich na pásiky. Zázvor očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme do vína a krátko spolu povaríme. Dochutíme soľou a korením. Na tanier naložíme jablká, na ne tekvicu a dozdobíme čipsami.
Tiež pečená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu