Jahňacie stehno s kuriatkami

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 17. októbra 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacie stehno s kuriatkamiFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 min
príprava
1500 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, tymian, vákuovo zabalíme a 25 hodín varíme pri 72 °C.

  2. 2

    Uvarené vyberieme, potrieme zmesou cesnaku, tymianu, soli, korenia, oleja a dáme krátko zapiecť.

  3. 3

    Omáčka z kuriatok: Na masle speníme šalotku, pridáme kuriatka, opražíme, podlejeme vývarom a varíme asi 20 minút, prípadne trochu zahustíme zemiakovým škrobom. Dochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Zapečené stehno položíme do omáčky a dozdobíme kuriatkami.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist