Jahňacie stehno s kuriatkami
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 17. októbra 2017
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 17. októbra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
1500 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňacie stehno osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, tymian, vákuovo zabalíme a 25 hodín varíme pri 72 °C.
- 2
Uvarené vyberieme, potrieme zmesou cesnaku, tymianu, soli, korenia, oleja a dáme krátko zapiecť.
- 3
Omáčka z kuriatok: Na masle speníme šalotku, pridáme kuriatka, opražíme, podlejeme vývarom a varíme asi 20 minút, prípadne trochu zahustíme zemiakovým škrobom. Dochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Zapečené stehno položíme do omáčky a dozdobíme kuriatkami.
Tiež jahňacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie je tam chyba. Mäso sa upravuje pomaly pri nízkej teplote 25 hodín.
varecha.pravda.sk/recepty/jelenie-kare-na-sipkovej-omacke...
Tady je přiblížení:
cs.wikipedia.org/wiki/Sous-vide...
varecha.pravda.sk/hladam-recepty/sous%20vide/?q=sous%20vi...