Kačacie prsia s paštrnákovým pyré a grilovanou zeleninou
Recept od Andreja Saturiho
porcií
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zemiaky a paštrnák očistíme a pokrájame na malé kocky. Dáme do hrnca, pridáme celé šalotky, osolíme a dáme variť. Keď je zelenina polomäkká, prilejeme smotanu a dovaríme domäkka. Potom rozmixujeme na pyré.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Kožu na kačacích prsiach narežeme do kríža, na strane kože osolíme a sprudka kožou nadol opečieme na horúcej panvici. Opečené prsia preložíme na plech a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečené kačacie prsia necháme pár minút odpočinúť a potom ich nakrájame na plátky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Baby zeleninu, cherry paradajky a na štvrtiny prekrojený fenikel samostatne nasucho opečieme na panvici. Vypneme a pridáme maslo.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Kačacie prsia podávame s paštrnákovo-zemiakovou kašou a opečenou zeleninou, môžeme dozdobiť jedlými kvetmi.
 

                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu