Slávky na víne
Slávky na víne

Slávky marinara

radox1 - fotkaradox1, 5. marca 2018
Slávky marinara
Foto: radox1

V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich pripraviť.

2-3
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg čerstvé
1-2 ks (alebo cibuľa)
5-7 strúčikov
50 g
2 dl
200 g v konzerve (v lete zo záhrady)
1 ks




Postup

  1. 1

    Mušle - slávky pod studenou tečúcou vodou poriadne premyjeme a odstánime fúzy. Nalomené a úplne otvorené vyhodíme, pootvorené pobúchame o drez, ak sa neprivrú, tak do koša.

    Slávky marinara - obrázok 1
  2. 2

    V širokom hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú šalotku a cesnak, popražíme, prilejeme víno a z časti necháme odpariť. Následne pridáme kvalitné paradajky so šťavou (v sezóne čerstvé), nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a varíme asi 10 minút. Do tejto omáčky vložíme slávky, zvýšime teplotu, premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút. Pred koncom vložíme maslo a citrónovú šťavu, prikryté poprehadzujeme hrncom a odstavíme. Vďaka maslu sa omáčka mierne zahustí, mušle, ktoré sa neotvoria vyhodíme. Dekorujeme citrónom a ešte posypaním petr. vňaťou, hotovo.

Diskusia k receptu

radox1
bezne v metre,ale tieto su z kauflandu,sam som bol prekvapeny,za neuveritelnych 2,70 kilogram v akcii.
radox1
len pozor,nie vsetky tieto obchody maju mrazeny pult s cerstvymi rybami.
marianne
Milujem ich! Minulý rok som ich jedla naposledy. Robím skoro identicky, ale bez paradajok a celkom sa mi tam páčia. Len 2,70/kg podozrivo lacné, až sa veriť nechce.
1x radox1
radox1




dokonca 1,99 v letaku,ale ja som platil viac.
marianne
Lebo poviem Ti úprimne, prvé čo ma napadlo, že nám suchozemcom, ktorí tu majú čo sa rýb týka, takmer nulový výber /zmrznuté filé nepočítam/ museli dať s akútným dátumom spotreby. Dokonca zlé jazyky tvrdia,že to, čo sa tvári na pultoch reťazcov ako čerstvá ryba, aj to prešlo úpravou námrazy. V žiadnom prípade nespochybňujem Tvoj recept, je krásny, presne podĺa môjho gusta, ale pri morských príšerách velkého bacha, sú mimoriadne citlivé na nákazu. Preto keď vidím pri nich nízku cenu spozorniem. Minulý mesiac som sa vrátila od mora, 10 dni som sa ládovala seafood chowder, aj recept som vydrnkala, tak prášim dnes do kaufu, takú chuť si narobil. Už síce asi nebudú mať v tejto cene, ale nedá sa svietiť, keď je chuť..:-)
radox1
tiez som bol v rozpakoch,ale nastastie sa v tomto vyznam a viem rozlisit rizika.ale ked som bol v lete na malorke,predsa to bola ina liga,tam sme ich mali dennodenne kolko som chcel.ja som tam v podstate cenu dovolenky prejedol na morskych plodoch plus bohaty bar all.....
marianne
darmo, pri mori je to vždy iná liga, majú to tam po ruke. Ja som tam priamo chodila na market-trh s rybami, škoda písať a za polovičné ceny ako u nás v metre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia