Slávky marinara

radox1 - fotkaRadox1, 5. marca 2018 10:42
Ďalšie recepty »
Slávky marinaraFoto: radox1

V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich pripraviť.

2-3
porcie
20 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg čerstvé
1-2 ks (alebo cibuľa)
5-7 strúčikov
50 g
2 dl
200 g v konzerve (v lete zo záhrady)
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mušle - slávky pod studenou tečúcou vodou poriadne premyjeme a odstánime fúzy. Nalomené a úplne otvorené vyhodíme, pootvorené pobúchame o drez, ak sa neprivrú, tak do koša.

    Slávky marinara - obrázok 1
  2. 2

    V širokom hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú šalotku a cesnak, popražíme, prilejeme víno a z časti necháme odpariť. Následne pridáme kvalitné paradajky so šťavou (v sezóne čerstvé), nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a varíme asi 10 minút. Do tejto omáčky vložíme slávky, zvýšime teplotu, premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút. Pred koncom vložíme maslo a citrónovú šťavu, prikryté poprehadzujeme hrncom a odstavíme. Vďaka maslu sa omáčka mierne zahustí, mušle, ktoré sa neotvoria vyhodíme. Dekorujeme citrónom a ešte posypaním petr. vňaťou, hotovo.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist