Foto: radox1
V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich pripraviť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg čerstvé |
|
1-2 ks (alebo cibuľa) |
|
5-7 strúčikov |
|
50 g |
|
2 dl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
200 g v konzerve (v lete zo záhrady) |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Mušle - slávky pod studenou tečúcou vodou poriadne premyjeme a odstánime fúzy. Nalomené a úplne otvorené vyhodíme, pootvorené pobúchame o drez, ak sa neprivrú, tak do koša.
-
2
V širokom hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú šalotku a cesnak, popražíme, prilejeme víno a z časti necháme odpariť. Následne pridáme kvalitné paradajky so šťavou (v sezóne čerstvé), nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a varíme asi 10 minút. Do tejto omáčky vložíme slávky, zvýšime teplotu, premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút. Pred koncom vložíme maslo a citrónovú šťavu, prikryté poprehadzujeme hrncom a odstavíme. Vďaka maslu sa omáčka mierne zahustí, mušle, ktoré sa neotvoria vyhodíme. Dekorujeme citrónom a ešte posypaním petr. vňaťou, hotovo.
veru tak,sam som nechapal,zobral som 3 balenia,a som sa nimi doslova prezral,lebo som ich jedol sam.
dokonca 1,99 v letaku,ale ja som platil viac.