Hubové rizoto
Hubové rizoto

Rizoto lesných vôní fotorecept

stripter - bez fotkystripter, 1. marca 2018
Rizoto lesných vôní (fotorecept)
Foto: stripter

Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu... dobrú chuť priatelia.

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 100 °C

Suroviny

300 ml
50 cl
2 ks
1 strúčik
0,5 dl
1 kocka (vývar)
 (mrazené)
100 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najemno si nakrájame šalotku a sušené huby si zalejeme vriacou vodou, necháme 30 min lúhovať, potom scedíme a nakrájame, pozor výluh zo sušených húb odložiť!

    Rizoto lesných vôní (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci na oleji si popražíme šalotku, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a ryžu a chvíľu popražíme.

    Rizoto lesných vôní (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme vínom, ktoré vyredukujeme.

    Rizoto lesných vôní (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak je víno vyredukované, tak ryžu osolíme (opatrne, lebo bujón či vývar je slaný a parmezán tiež) a za častého miešania podlievame vývarom a výluhom zo sušených húb.. Systémom: podlejem deci-dvoma a miešam, až kým ryža vývar nevypije, potom podlejem zas a takto opakujem, až kým nemám ryžu urobenú al dente.

    Rizoto lesných vôní (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým si na druhej panvičke roztopíme cca 100 g masla a pridáme na hrubšie kusy nakrájane šampiňóny čerstvé resp. mrazené huby a sušené huby. Pridáme korenie a tymian.. to bude vôňa:)

    Rizoto lesných vôní (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak máme ryžu a aj hríby hotové, tak ich spolu zmiešame.

    Rizoto lesných vôní (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte chvíľku podusíme, podľa potreby ešte zriedime vývarom, aby sme dosiahli požadovanú krémovú konzistenciu a nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán a zvyšok masla, zamiešame, odstavíme a zakryté necháme zopár minútiek postáť.. Servírujeme, ozdobíme a žneme chválu.. Ešte raz dobrú chuť vážení.

    Rizoto lesných vôní (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Zbytecne komplikovany postup.
Italske houbove risotto lze pripravit mnohem jednoduseji a bez masove kostky, idealni je dobry zeleninovy vyvar. Chceme-li risotto hodne houbove, susene houby rovnou vyvarime ve vyvaru, staci mala hrstka.
Mam dojem, ze v postupu je masla trochu moc. Na toto mnozstvi ryze a hub ho staci 40 - 60 g . . . . .
V bode č.5 je chyba, 250 g masla nie je ani v rozpise surovín, huby by museli plávať v toľkom masle. Obrázok tomu nenasvedčuje.
V rozpise je len 100 g masla a dáva sa na dvakrát !
Inak pekná fotodokumentácia.
ano s tym maslom je tam chyba..ospravedlnujem sa za to..
dormella..nie kazdy ma po ruke vyvar kazdy den..preto ten bujon..inak by som ako kazdy uprednostnil vyvar..a tento recept vobec nieje komplikovany a skor by som povedal,ze takto sa to ma robit.. no vyluhovat susene huby rovno vo vyvare je spravne..za to palec hore..

Pridaj komentár k receptu: