Pikantný chrbát so šošovicovým šalátom
			   Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie L Olive v hoteli Arcadia***** Bratislava, 20. februára 2018
		   
		   šéfkuchár reštaurácie L Olive v hoteli Arcadia***** Bratislava, 20. februára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bravčove karé očistíme, nasolíme, naporciujeme a jednotlivé porcie zatočíme do fólie. Dáme do pripravenej vody variť pri 60 °C na 3 hodiny. Po uvarení vyberieme, sprudka opečieme na rozohriatej panvici a obalíme v korení.
- 2
 Zemiaky očistíme, rovnomerne nakrájame na kolieska a dáme konfitovať do rozohriatej masti domäkka. Hotové vyberieme a zľahka opečieme na panvici dozlatista, dosolíme.
- 3
 Čiernu šošovicu dáme variť do vody alebo vývaru. Varíme domäkka a šošovicu scedíme. Mrkvu, cukinu a šalotku opražíme na panvici do polomäkka, pridáme k šošovici, dosolíme, dokoreníme, pridáme vínny ocot, krátko zahrejeme a zjemníme studeným maslom. Nakoniec pridáme posekané bylinky.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu