Bravčové karé
Bravčové karé

Pikantný chrbát so šošovicovým šalátom

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie L Olive v hoteli Arcadia***** Bratislava, 20. februára 2018
Pikantný chrbát so šošovicovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
25 g
30 g
400 g
600 g
150 g
45 g
45 g
25 g
60 g
25 g
10 g
10 g




Postup

  1. 1

    Bravčove karé očistíme, nasolíme, naporciujeme a jednotlivé porcie zatočíme do fólie. Dáme do pripravenej vody variť pri 60 °C na 3 hodiny. Po uvarení vyberieme, sprudka opečieme na rozohriatej panvici a obalíme v korení.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, rovnomerne nakrájame na kolieska a dáme konfitovať do rozohriatej masti domäkka. Hotové vyberieme a zľahka opečieme na panvici dozlatista, dosolíme.

  3. 3

    Čiernu šošovicu dáme variť do vody alebo vývaru. Varíme domäkka a šošovicu scedíme. Mrkvu, cukinu a šalotku opražíme na panvici do polomäkka, pridáme k šošovici, dosolíme, dokoreníme, pridáme vínny ocot, krátko zahrejeme a zjemníme studeným maslom. Nakoniec pridáme posekané bylinky.

Diskusia k receptu