Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú jedlom pre skutočných gurmánov. Preneste sa do sveta Zobraziť celý popisChrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú jedlom pre skutočných gurmánov. Preneste sa do sveta neodolateľných gurmánskych chutí.
porcie
príprava
Suroviny
| 2 ks |
|
| 10 g |
|
| 20 g |
|
| 10 g |
|
| 20 g |
|
| 50 g |
|
| 30 g |
|
| 30 g |
|
| 2 dcl |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 1 lyžica |
|
| 400 ml |
|
| 30 g |
|
| 50 g |
|
| vetvička |
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvú si pripravíme kukuričnú polentu. Zohrejeme mlieko, pridáme doň kačaciu masť, dochutíme soľou a vegetou, potom ho necháme zovrieť a pomaly vmiešavame kukuričnú polentu. Nakoniec zjemníme 25 g masla, dáme do vymastenej formy a necháme stuhnúť.
- 2
Mäso si očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Potom ho sprudka opekáme z oboch strán, pričom z panvice zlievame tuk, aby sa mäso nedusilo, ale grilovalo. Keď je mäso vnútri ružové, odstavíme ho a zabalíme do alobalu.
- 3
Na omáčku si najprv pripravíme kvalitný základ. Na kačacej masti opečieme šalotku a rozmarín dochutený čiernym korením a soľou. Tento základ precedíme cez jemné sitko a pridáme doň brusnicový džem, čučoriedkový kompót a červené víno. Podľa chuti pridáme cukor.
- 4
Nakoniec pokrájame stuhnutú polentu a rýchlo ju ugrilujeme na masle. Aj mäso prehrejeme na panvici, pokrájame ho a z bokov obalíme v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate.
- 5
Ozdobíme vetvičkou rozmarínu a podávame.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu