Knedľová roláda s hubovou plnkou
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 5. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale môžu byť aj kompletným hlavným jedlom. Slané i sladké, z cesta či mäsa... s Zobraziť celý popis Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale môžu byť aj kompletným hlavným jedlom. Slané i sladké, z cesta či mäsa... s okrúhlym tvarom počíta gastronómia všetkých národov zemegule.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
600 g (varný typ C) |
|
2 ks |
|
200 g |
|
Plnka: | |
80 g |
|
2 ks |
|
1 strúčik |
|
400 g |
|
40 g |
|
|
|
|
|
Parenicový dip: | |
200 g |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Medzitým pripravíme plnku a dip. Očistenú a nasekanú šalotku spolu s cesnakom osmažíme na masle, pridáme huby a opražíme. Ochutíme soľou, korením, cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 2
Pripravíme vodný kúpeľ, parenicu nakrájame a spolu s kyslou smotanou vložíme do vodného kúpeľa. Za stáleho miešania necháme spojiť. Dochutíme mletým bielym korením.
- 3
Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame. Pridáme žĺtky, múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri časti. Každú časť rozvaľkáme do tvaru štvorca, nanesieme hubovú plnku a zrolujeme. Varíme v osolenej vode na miernom ohni 12 minút. Rolády pred podávaním môžeme nakrájať na centimetrové pláty a opiecť na masle.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak recept dobrý-páči sa mi..:-)
Po naplnení hubovou plnkou zrolujeme, konce rolád zohneme - uzavrieme a celé naplnené rolády varíme v osolenej vode na miernom ohni 12 minút. Rolády pred podávaním môžeme nakrájať na centimetrové pláty a opiecť na masle (ako je napísané v bode 4). Podávame s parenicovým dipom.
Ospravedlňujeme sa za preklep, mysleli sme - ako je napísané v bode 3.