Knedľová roláda
Knedľová roláda

Knedľová roláda s hubovou plnkou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 5. februára 2018
Knedľová roláda s hubovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale môžu byť aj kompletným hlavným jedlom. Slané i sladké, z cesta či mäsa... s Zobraziť celý popis Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale môžu byť aj kompletným hlavným jedlom. Slané i sladké, z cesta či mäsa... s okrúhlym tvarom počíta gastronómia všetkých národov zemegule.

4
porcie
60 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
600 g (varný typ C)
2 ks
200 g
Plnka:
80 g
2 ks
1 strúčik
400 g
40 g
Parenicový dip:
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Medzitým pripravíme plnku a dip. Očistenú a nasekanú šalotku spolu s cesnakom osmažíme na masle, pridáme huby a opražíme. Ochutíme soľou, korením, cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Pripravíme vodný kúpeľ, parenicu nakrájame a spolu s kyslou smotanou vložíme do vodného kúpeľa. Za stáleho miešania necháme spojiť. Dochutíme mletým bielym korením.

  3. 3

    Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame. Pridáme žĺtky, múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri časti. Každú časť rozvaľkáme do tvaru štvorca, nanesieme hubovú plnku a zrolujeme. Varíme v osolenej vode na miernom ohni 12 minút. Rolády pred podávaním môžeme nakrájať na centimetrové pláty a opiecť na masle.

Diskusia k receptu

radost
nerozumiem..tie rolády varíme..??plnka nevytečie..??vyzerajú ako opečené...
inak recept dobrý-páči sa mi..:-)
redakcia
@Radost (5.2.2018 09:24)

Po naplnení hubovou plnkou zrolujeme, konce rolád zohneme - uzavrieme a celé naplnené rolády varíme v osolenej vode na miernom ohni 12 minút. Rolády pred podávaním môžeme nakrájať na centimetrové pláty a opiecť na masle (ako je napísané v bode 4). Podávame s parenicovým dipom.
1x radost
annael
Veľmi sa tešíme, že receptík zaujal a budeme radi, keď bude aj chutiť. HOTEL MIKADO**** NITRA




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia