Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 9. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia. Stojí za experimentovanie nielen v sladkej, ale aj Zobraziť celý popisSlivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia. Stojí za experimentovanie nielen v sladkej, ale aj v mäsovej kuchyni, s nevšednými kombináciami a nápadmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 (lollo rosso, frisy, čakanka...) |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks (naložená v šťave z červenej repy) |
|
500 ml |
|
350 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
Dresing: | |
300 g |
|
200 g |
|
20 g |
|
2 g |
|
Postup
-
1
Najprv upečieme sladké zemiaky do polomäkka. Hotové necháme vychladiť, potom ošúpeme a nakrájame na rovnomerne kúsky, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
- 2
Jablká očistíme, nakrájame a vložíme do nálevu pripraveného z bieleho vína, cukru, badiánu, škorice, klinčeka a krátko povaríme. Necháme vychladiť.
- 3
Dresing: Do nádoby nalejeme jablkový ocot, pridáme soľ, cukor a miešame metličkou, kým sa nerozpustí. Potom začneme postupne vmiešavať tekvicový olej, aby vznikla jemná emulzia.
- 4
Listové šaláty umyjeme, osušíme, natrháme na malé kúsky a preložíme do misy, pridáme pripravený dresing, jemne zamiešame a pridáme upečené batáty, povarené jablká a šalotku. Môžeme podávať s chlebovými čipsami.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu