Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 9. októbra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia. Stojí za experimentovanie nielen v sladkej, ale aj Zobraziť celý popisSlivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia. Stojí za experimentovanie nielen v sladkej, ale aj v mäsovej kuchyni, s nevšednými kombináciami a nápadmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 (lollo rosso, frisy, čakanka...) |  | 
| 2 ks |  | 
| 2 ks |  | 
| 2 ks (naložená v šťave z červenej repy) |  | 
| 500 ml |  | 
| 350 g |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
|  | |
|  | |
| Dresing: | |
| 300 g |  | 
| 200 g |  | 
| 20 g |  | 
| 2 g |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najprv upečieme sladké zemiaky do polomäkka. Hotové necháme vychladiť, potom ošúpeme a nakrájame na rovnomerne kúsky, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. 
- 2
Jablká očistíme, nakrájame a vložíme do nálevu pripraveného z bieleho vína, cukru, badiánu, škorice, klinčeka a krátko povaríme. Necháme vychladiť. 
- 3
Dresing: Do nádoby nalejeme jablkový ocot, pridáme soľ, cukor a miešame metličkou, kým sa nerozpustí. Potom začneme postupne vmiešavať tekvicový olej, aby vznikla jemná emulzia. 
- 4
Listové šaláty umyjeme, osušíme, natrháme na malé kúsky a preložíme do misy, pridáme pripravený dresing, jemne zamiešame a pridáme upečené batáty, povarené jablká a šalotku. Môžeme podávať s chlebovými čipsami. Tiež Šalát:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu