Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou fotorecept
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. decembra 2017
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, pridáme koreniaci prípravok aromat, badián a varíme do zmäknutia šalotky. Zahustíme škrobom. Surové kačacie prsia zbavené kože rozmixujeme na kašu.
-
2
Do rozmixovaného mäsa pridáme vajíčko, soľ, čierne korenie a tymian. Potom hmotu ešte dôkladne premiešame. Hotovú zmes vložíme do teriny vystlanej slaninou, do ktorej ešte predtým poukladáme brusnice.
-
3
Vrchnú časť obalíme potravinovou fóliou a dáme do rúry vyhriatej na 100 °C do vodného kúpeľa na 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť. Hotovú terinu vyberieme a posypeme na vrchnej časti čiernym sezamom. Podávame nakrájané so šalotkovou omáčkou.
Diskusia k receptu