Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke fotorecept
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 3. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Filetu zo pstruha stiahneme z kože, nadrobno nakrájame, osolíme, okoreníme, pridáme trošku smotany, postrúhame najemno jeden uvarený zemiak, dáme pažítku a kôpor a zamiešame.
-
2
Šalotku nakrájame na drobné kocky, opražíme na masle, zalejeme bielym vínom, dve minúty redukujeme, pridáme smotanu, soľ, šafran a 10 minút redukujeme. Rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme cez sitko.
-
3
Cesto vytiahneme z chladničky, rozvaľkáme na tenké pláty, naplníme plnkou zo pstruha a prekryjeme druhým plátom. Vykrojíme kruhovou formou a dáme variť do vriacej vody. Hotové vyberáme na hlboký tanier, prelejeme šafranovou omáčkou a posypeme shiso bylinkami.
Diskusia k receptu