Príloha z „edamame“ k hovädziemu steaku
Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 16. januára 2018
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 16. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú sviečkovicu osušíme papierovou utierkou a sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Osolíme a okoreníme mletým korením a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.
- 2
Príloha: Sójové bôby edamame blanšírujeme v osolenej vode, schladíme v ľadovej vode a očistíme od šupiek. Na olivovom oleji opražíme očistenú a na mesiačiky narezanú šalotku, podlejeme vývarom a podusíme asi 10 minút.
- 3
Šalotku vyberieme a do výpeku pridáme edamame, varíme asi 5 minút, vidličkou ich pri miešaní popučíme a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podľa šéfkuchára nie, niekto má rád steak prepečenejší.
@Haji (16.1.2018 13:08)
Téma tohto čísla magazínu Varecha bola netradičné prílohy k mäsu - preto ten názov receptu.
OK.
Z neznámých důvodů mi toto číslo Varechy na vašich stránkách uniklo. Omlouvám se!