Hovädzí steak
Hovädzí steak

Príloha z „edamame“ k hovädziemu steaku

Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 16. januára 2018
Príloha z „edamame“ k hovädziemu steaku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
Príloha:
600 g
200 g
200 ml
25 g




Postup

  1. 1

    Očistenú sviečkovicu osušíme papierovou utierkou a sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Osolíme a okoreníme mletým korením a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 15 minút.

  2. 2

    Príloha: Sójové bôby edamame blanšírujeme v osolenej vode, schladíme v ľadovej vode a očistíme od šupiek. Na olivovom oleji opražíme očistenú a na mesiačiky narezanú šalotku, podlejeme vývarom a podusíme asi 10 minút.

  3. 3

    Šalotku vyberieme a do výpeku pridáme edamame, varíme asi 5 minút, vidličkou ich pri miešaní popučíme a pridáme maslo. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

haji
@Redakcia název je matoucí. je to recept na maso s přílohou? Příloha s masem mi přijde krkolomná.
redakcia
@Radox1 (16.1.2018 11:54)

Podľa šéfkuchára nie, niekto má rád steak prepečenejší.

@Haji (16.1.2018 13:08)

Téma tohto čísla magazínu Varecha bola netradičné prílohy k mäsu - preto ten názov receptu.
1x haji
haji
@Redakcia (16.1.2018 15:02)
Z neznámých důvodů mi toto číslo Varechy na vašich stránkách uniklo. Omlouvám se!