Rybací šalát
Rybací šalát

Šalát s beličkami a baby cuketou

šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline
Miroslav Milučký, 2. novembra 2017
Šalát s beličkami a baby cuketou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
600 g
100 g
300 g
150 g
100 ml
20 g
50 g
200 g
50 g
10 g




Postup

  1. 1

    Horčicu, polovicu olivového oleja, cukor a citrónovú šťavu s troškou vody rozmixujeme ponorným mixérom. Šalotku a baby cuketu (môžeme pridať aj cherry paradajky) ogrilujeme na suchej panvici.

  2. 2

    Belice vypitveme, zbavíme šupín, obalíme v múke a paprike a na olivovom oleji opečieme do chrumkava. Hotové osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Šalát natrháme na menšie kúsky a kladieme na tanier. Pridáme grilovanú šalotku, baby cukety, pridáme belice a prelejeme horčicovým dresingom. Podávame s toastom z chleba.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia