Krevety v omáčke s nádychom stredomoria fotorecept
Foto: zuzanka1367
Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici zohrejeme maslo a pridáme očistené a osušené krevety. Prudko opečieme, treba vysokú teplotu, ak použijete obyčajné maslo rátajte s prskaním, ale chvíľu to vydržíte. K opečeným krevetám prihodíme nasekaný cesnak a krátko opekáme, aby nezhorkol. Osolíme a okoreníme.
-
2
Opečené krevety preložíme z panvice. Pridáme nasekanú šalotku, prípadne cibuľu. Opečieme, pridáme nakrájamé sušené paradajky a zalejeme vínom. Necháme asi 4 - 5 minút zredukovať. Prilejeme smotanu, vhodíme špenátové listy a nastrúhaný parmezán.
-
3
Opäť chvíľu povaríme, už len toľko čo zavädnú špenátové listy a rozpustí sa syr. Ak sa vám zdá omáčka hustá, pridajte za varešku vody, v ktorej sa varia cestoviny, ak riedka prisypte parmezán, prípadne trochu nechajte zredukovať. Na úplný záver prihodíte opečené krevety s cesnakom, posypete petržlenovou vňaťou a zakvapnete trochou limetkovej šťavy a máte hotový obed.
-
4
Zvoliť prílohu bude už len na Vás, u nás cestoviny a nemal by chýbať pohár vina :) Dobrú chuť prajem...
poraď starej mame-či so starkým to odvážiť sa skúsiť máme..:-)
www.waldemarski.com/_tastyblog/recepty/files/tigrie-krevety...