Sójové fašírky
Sójové fašírky

Sójové koláčiky s avokádovým dipom

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 23. novembra 2017
Sójové koláčiky s avokádovým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Sójové koláčiky:
200 g
1 ks
1 ks
100 g
1 ks
40 g
1 KL
Avokádový dip:
120 g
100 g
20 g
1 strúčik
z 1/2 ks
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Sóju namočíme do horúcej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň vymeníme vodu a uvaríme sóju domäkka. Rozmixujeme na hladkú kašu spolu s trochou olivového oleja.

  2. 2

    Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme na panvici. Sóju, opraženú cuketu s mrkvou, vajce, múku, kurkumu zmiešame spolu a dochutíme korením a soľou. Tvarujeme malé koláčiky, ktoré obalíme v strúhanke a opekáme dozlatista na olivovom oleji, asi 2–3 minúty z každej strany.

  3. 3

    Avokádový dip: Paradajku blanšírujeme vo vriacej vode a schladíme v studenej vode. Ošúpeme ju a vyberieme semienka. Avokádo popučíme vidličkou, pridáme doň na kocky nakrájanú očistenú paradajku, šalotku, citrónovú šťavu, jogurt, pretlačený cesnak, olivový olej a premiešame. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

strucik
Prečo tag "Strukoviny 2" a nie iba "Strukoviny"? Ja teda sóju fakt nemám rád, ešte ten dip by som snáď riskol... Mávám!
zivestriebro
Sója je super, ľahšia ako fazuľa, jemnejšia ako šošovica... ja ju mám rada, takže ďakujem za nápad. Určite risknem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia