Mrkvová polievka
Mrkvová polievka

Karotkový krém s agátovým medom

Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2018
Karotkový krém s agátovým medom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
60 g
 podľa chuti
2 ks
30 g
20 g
 podľa chuti
 podľa chuti
20 g




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme nasekanú šalotku, pridáme očistenú pokrájanú karotku a med, opražíme a necháme skaramelizovať. Potom zalejeme vodou (lepšie je použiť zeleninový vývar), jemne osolíme a okoreníme, podľa chuti pridáme čili a pomarančovú šťavu a varíme domäkka.

  2. 2

    Keď je karotka mäkká, polievku prepasírujeme a dochutíme. Podávame s kyslou smotanou a môžeme pridať aj kúsok pomaranča.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Páči sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia