Karotkový krém s agátovým medom
Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2018
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle opražíme nasekanú šalotku, pridáme očistenú pokrájanú karotku a med, opražíme a necháme skaramelizovať. Potom zalejeme vodou (lepšie je použiť zeleninový vývar), jemne osolíme a okoreníme, podľa chuti pridáme čili a pomarančovú šťavu a varíme domäkka.
- 2
Keď je karotka mäkká, polievku prepasírujeme a dochutíme. Podávame s kyslou smotanou a môžeme pridať aj kúsok pomaranča.
Tiež mrkvová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu