Recepty, kde je rozmarín
Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou....
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Pohánkový bezlepkový osúch
Pohánková múka je jednou z najobľúbenejších jednodruhoviek....
Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi
Toto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach....
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob
s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc.
Šťavu z jedného pomaranča...
Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom
Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou.
Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou...
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením.
Na panvicu...
Čoko-malinovo-banánová torta s korpusom bez múky
Veľmi lahodná kombinácia chutí. Nechala som sa zlákať korpusom bez múky (z ovsených vločiek), ktorý som chcela vyskúšať....
Zemiaková kaša trošku inak
Zemiaková kaša, ktorá vyzerá obyčajne, ale chuťou dostane každého.
Bryndzové rizoto s panenkou a so slivkami
Netradičný recept na bryndzové rizoto, ktoré pripravila finalistka súťaže Pečie celé Slovensko Katarína Novotová.
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.
Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze
a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi
zaujímavá.
Orechové sušienky
*Približne 32 ks. Na namáčanie (čo je úplne voliteľné) som použila roztopenú 85 % tmavú čokoládu...
Zeleninové casserole
Pôvodne sa tento recept mal volať
cviklový bourguignon, ale došlo mi,
že nemám červené víno lebo už
zmizlo v tele...
Bezlepkový taliansky chlieb focaccia
Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ,...
Kaprie hranolky s teplým zemiakovým šalátom
Ak ste si mysleli, že kapor na štedrovečernom stole môže byť iba v trojobale, pozrite...
Kuracie stehná na zemiakoch
Podobných receptov je
kopa. Viacmenej som pospájal viaceré
dokopy a čosi pridal...
Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v
reštauračných zariadeniach...
Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou....
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Pohánkový bezlepkový osúch
Pohánková múka je jednou z najobľúbenejších jednodruhoviek....
Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi
Toto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach....
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc. Šťavu z jedného pomaranča...
Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom
Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou. Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou...
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu...
Čoko-malinovo-banánová torta s korpusom bez múky
Veľmi lahodná kombinácia chutí. Nechala som sa zlákať korpusom bez múky (z ovsených vločiek), ktorý som chcela vyskúšať....
Zemiaková kaša trošku inak
Zemiaková kaša, ktorá vyzerá obyčajne, ale chuťou dostane každého.
Bryndzové rizoto s panenkou a so slivkami
Netradičný recept na bryndzové rizoto, ktoré pripravila finalistka súťaže Pečie celé Slovensko Katarína Novotová.
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.
Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.
Orechové sušienky
*Približne 32 ks. Na namáčanie (čo je úplne voliteľné) som použila roztopenú 85 % tmavú čokoládu...
Zeleninové casserole
Pôvodne sa tento recept mal volať cviklový bourguignon, ale došlo mi, že nemám červené víno lebo už zmizlo v tele...
Bezlepkový taliansky chlieb focaccia
Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ,...
Kaprie hranolky s teplým zemiakovým šalátom
Ak ste si mysleli, že kapor na štedrovečernom stole môže byť iba v trojobale, pozrite...
Kuracie stehná na zemiakoch
Podobných receptov je kopa. Viacmenej som pospájal viaceré dokopy a čosi pridal...
Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...