Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná v pomarančovej marináde

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 17. apríla 2022
40 minút
na 200 °C

Suroviny

4-5 ks
2 ks
 pár vetvičiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc. Šťavu z jedného pomaranča vytlačíme, pridáme trochu oleja, sladkú červenú papriku, soľ, korenie, cesnakové korenie, tymian a trochu rozmarínu. Pridáme mäso, premiešame a necháme prikryté v chladničke prenocovať.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 200 °C, stehná poukladáme do pekáča a prilejeme aj marinádu. Pomedzi mäso dáme pár nakrájaných kúskov pomarančov a pridáme 1-2 vetvičky rozmarínu. Pečieme asi 30-40 minút prikryté a potom odkryté až kým mäso nebude hotové.

  3. 3

    Viac chutných receptov na instagrame @frommkitchendotcom

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu

zahra
Robim citronove, toto tiez musi byt fajn.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha