Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom
Foto: siuuu
V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá. Tento recept je zjednodušenou verziou receptu, Zobraziť celý popisV lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá. Tento recept je zjednodušenou verziou receptu, ktorý na mňa vyskočil náhodou niekde na nete - originálny recept bol pre mňa príliš zdĺhavý a zbytočne zložitý, tak som si ho zjednodušila. Milujem kombináciu ovocia a slanej chuti a táto kombinácia ma zaujala - a náhodou som mala v chladničke ešte posledných pár ríbezlí z nášho jediného kríčka. A bola to vydarená kombinácia - pochutila som si.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
1-2 hrste |
|
1 hrsť (čerstvé) |
|
3-4 PL rozpustené |
|
1-2 strúčiky |
|
1-2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo čierne korenie) |
|
1-2 vetvičky (čerstvý) |
|
2 ks |
|
2-3 plátky |
|
Postup
-
1
Rozpustíme si maslo, prehrejeme v ňom prelisovaný cesnak a nadrobno posekaný rozmarín - aby zavoňalo, ochutíme zľahka soľou a korením. Bagetku nakrojíme, zárezy natrieme ochuteným maslom (trocha si necháme na potretie vrchu), do niektorých zárezov vložíme kúsky sušenej šunky, potrieme vrch bagetky a šupneme do rúry zohriatej na 200 °C zapiecť cca na 8-10 minút.
-
2
Medzitým ako sa zapeká bagetka, rozpustíme na panvici s nepriľnavým povrchom med, pridáme orechy, môžeme jemnučko ochutiť soľou a korením - úplne nakoniec pridáme umyté a osušené ríbezle a prehrejeme pár sekúnd (inak sa ríbezle rozvaria). Nabudúce pridám aj do tejto zmesi trocha posekaného rozmarínu. Hermelín som opiekla na výpeku z orechov a ríbezlí z oboch strán do hneda.
- 3
Opečený hermelín preložíme na tanierik, na vrch dáme skaramelizované orechy a ríbezle - ja som doplnila ešte čerstvými ríbezľami. Podávame so šalátovými listami a zapečenou bagetkou. Tie ríbezle dodajú výbornú kyslatú chuť.
- 4
Ak by ste chceli vyskúšať originál - tak hermelín pred opekaním treba na jednej strane narezať do kríža, výdatne poliať medom a touto opečenou stranou opiecť do hneda na rozhorúčenej panvici. Bagetu použili veľkú - francúzsku, narezanú stočili do kruhu, zaistili špáradlom - zárezy potreli ochuteným maslom, doplnili šunkou a takto opiekli. Do stredu opečenej bagety dali orechovo-medovo-ríbezľovú zmes, na ňu opečený hermelín narezanou stranou nahor a okraje potreli ešte nejakým džemom.
Tiež grilovaný hermelín:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu