Recepty, kde je rozmarín
Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom
V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá....
Losos s bylinkovou krustou podávaný s restovanou zeleninou
Rýchlo, moderne a zdravo. Dnes sme v našom štúdiu pripravili šťavnatého a voňavého lososa s...
Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...
Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou
Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.
Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi
Mäso poriadne nasolíme
a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...
Vegetariánsky pastiersky koláč
Však ten pastier produkuje hlavne syr, nie mäso, že?...
Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou....
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Pohánkový bezlepkový osúch
Pohánková múka je jednou z najobľúbenejších jednodruhoviek....
Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi
Toto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach....
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob
s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc.
Šťavu z jedného pomaranča...
Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom
Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou.
Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou...
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením.
Na panvicu...
Čoko-malinovo-banánová torta s korpusom bez múky
Veľmi lahodná kombinácia chutí. Nechala som sa zlákať korpusom bez múky (z ovsených vločiek), ktorý som chcela vyskúšať....
Zemiaková kaša trošku inak
Zemiaková kaša, ktorá vyzerá obyčajne, ale chuťou dostane každého.
Bryndzové rizoto s panenkou a so slivkami
Netradičný recept na bryndzové rizoto, ktoré pripravila finalistka súťaže Pečie celé Slovensko Katarína Novotová.
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.
Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze
a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi
zaujímavá.
Orechové sušienky
*Približne 32 ks. Na namáčanie (čo je úplne voliteľné) som použila roztopenú 85 % tmavú čokoládu...
Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom
V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá....
Losos s bylinkovou krustou podávaný s restovanou zeleninou
Rýchlo, moderne a zdravo. Dnes sme v našom štúdiu pripravili šťavnatého a voňavého lososa s...
Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...
Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou
Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.
Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi
Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...
Vegetariánsky pastiersky koláč
Však ten pastier produkuje hlavne syr, nie mäso, že?...
Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou....
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Pohánkový bezlepkový osúch
Pohánková múka je jednou z najobľúbenejších jednodruhoviek....
Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi
Toto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach....
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Kuracie stehná v pomarančovej marináde
Najlepšie je pripraviť si marinádu večer a nechať v nej stehná cez noc. Šťavu z jedného pomaranča...
Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom
Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou. Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou...
Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke
Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu...
Čoko-malinovo-banánová torta s korpusom bez múky
Veľmi lahodná kombinácia chutí. Nechala som sa zlákať korpusom bez múky (z ovsených vločiek), ktorý som chcela vyskúšať....
Zemiaková kaša trošku inak
Zemiaková kaša, ktorá vyzerá obyčajne, ale chuťou dostane každého.
Bryndzové rizoto s panenkou a so slivkami
Netradičný recept na bryndzové rizoto, ktoré pripravila finalistka súťaže Pečie celé Slovensko Katarína Novotová.
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.
Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.
Orechové sušienky
*Približne 32 ks. Na namáčanie (čo je úplne voliteľné) som použila roztopenú 85 % tmavú čokoládu...