Pizza s kozím syrom a broskyňami
mesačník Varecha, 26. augusta 2022
Foto: Shutterstock
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
7,5 g |
|
1 ČL |
|
175 ml vlažná |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Navrch: | |
300 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
200 g |
|
1 vetvička (čerstvý) |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Droždie a med zmiešame vo vlažnej vode, posypeme trochou múky a necháme na teplom mieste 5 minút postáť. Do kvásku prilejeme 1 PL olivového oleja. V mise zmiešame múku so soľou a prilejeme kvások. Vypracujeme cesto, miesime ho aj 5 minút, musí byť hladké a pružné.
- 2
Cesto preložíme do olejom vymastenej misy a prikryté necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
- 3
Cesto rozdelíme na tri časti a zľahka rozvaľkáme na užšie placky a preložíme ich vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme čerstvým kozím syrom, poukladáme na plátky nakrájané broskyne a na plátky nakrájaný plesňový syr. Posypeme na tenké mesiačiky nakrájanou červenou cibuľou a lístkami rozmarínu. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a soľou.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 8–10 minút. Po upečení ešte horúce okraje potrieme olivovým olejom.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu