Pizza s kozím syrom a broskyňami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. augusta 2022
Pizza s kozím syrom a broskyňami
Foto: Shutterstock

Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze.

20 (+ kysnutie) minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
7,5 g
1 ČL
175 ml vlažná
1 PL
1 ČL
Navrch:
300 g
1 ks
300 g
200 g
1 vetvička (čerstvý)
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Droždie a med zmiešame vo vlažnej vode, posypeme trochou múky a necháme na teplom mieste 5 minút postáť. Do kvásku prilejeme 1 PL olivového oleja. V mise zmiešame múku so soľou a prilejeme kvások. Vypracujeme cesto, miesime ho aj 5 minút, musí byť hladké a pružné.

  2. 2

    Cesto preložíme do olejom vymastenej misy a prikryté necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na tri časti a zľahka rozvaľkáme na užšie placky a preložíme ich vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme čerstvým kozím syrom, poukladáme na plátky nakrájané broskyne a na plátky nakrájaný plesňový syr. Posypeme na tenké mesiačiky nakrájanou červenou cibuľou a lístkami rozmarínu. Dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a soľou.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 8–10 minút. Po upečení ešte horúce okraje potrieme olivovým olejom.

Diskusia k receptu