Pečené teľacie rebrá
Pečené teľacie rebrá

Pomaly pečené marinované teľacie rebierka

reštaurácia Mária Henrieta
Medolandia v Dolnej Krupej, 4. septembra 2022
Pomaly pečené marinované teľacie rebierka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

500 g
Marináda:
1 ČL
3 PL
2-3 strúčiky
1 PL
1 ČL
1,5 ČL
50 ml
Čatní:
40 g
1 ks
1 strúčik (pečený)
200 g
2 PL
štipka
100 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Suroviny na marinádu zmiešame a rebrá marinujeme aspoň 6 hodín dopredu. Namarinované rebrá pečieme prikryté 5 hodín pri teplote 140 °C. Po upečení odokryjeme, potrieme trochou zvyšnej marinády a krátko zapečieme.

  2. 2

    Čatní: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme trstinový cukor, skaramelizujeme. Kým sa cibuľa restuje, dáme upiecť cesnak. Buď ho opečieme nasucho na panvici, alebo 5 minút v rúre pri 180 °C.

  3. 3

    Ku skaramelizovanej cibuli pridáme upečený cesnak, všetky ostatné suroviny a varíme do zmäknutia. Zmes rozmixujeme a redukujeme na polovicu. Čatní podávame k rebrám.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia