Pomaly pečené marinované teľacie rebierka
reštaurácia Mária Henrieta
Medolandia v Dolnej Krupej, 4. septembra 2022
Medolandia v Dolnej Krupej, 4. septembra 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
Suroviny
| 500 g |
|
| Marináda: | |
| 1 ČL |
|
| 3 PL |
|
| 2-3 strúčiky |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1,5 ČL |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Čatní: | |
| 40 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik (pečený) |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| 100 ml |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Suroviny na marinádu zmiešame a rebrá marinujeme aspoň 6 hodín dopredu. Namarinované rebrá pečieme prikryté 5 hodín pri teplote 140 °C. Po upečení odokryjeme, potrieme trochou zvyšnej marinády a krátko zapečieme.
- 2
Čatní: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme trstinový cukor, skaramelizujeme. Kým sa cibuľa restuje, dáme upiecť cesnak. Buď ho opečieme nasucho na panvici, alebo 5 minút v rúre pri 180 °C.
- 3
Ku skaramelizovanej cibuli pridáme upečený cesnak, všetky ostatné suroviny a varíme do zmäknutia. Zmes rozmixujeme a redukujeme na polovicu. Čatní podávame k rebrám.
Tiež rebrá:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu