Tagliatelle s kuracím mäsom a modrým syrom
šéfkuchár reštaurácie Makery v Bratislave, 4. júla 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Tagliatelle uvaríme v osolenej vode a scedíme. Vlašské orechy opečieme nasucho na panvici, potom pokvapkáme olejom a pridáme cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme rozmarín, trochu ešte opečieme. Do zmesi pridáme uvarené tagliatelle, zamiešame. Potom ich preložíme do misky.
- 2
Na tú istú panvicu nalejeme olej, rozohrejeme, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a pri vysokej teplote opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a ešte opekáme. Pridáme syr, mascarpone a smotanu na varenie, dochutíme. Povaríme pri nízkej teplote. Potom do zmesi pridáme cestoviny, premiešame a ešte prehrejeme. Pridáme olivy, zopár si necháme na ozdobenie.
- 3
Pripravíme zmes z medu, balzamika a rozmarínu a vložíme do nej nakrájanú hrušku, necháme chvíľu marinovať.
- 4
Cestoviny posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a preložíme na taniere. Servírujeme obložené nakrájanou hruškou, môžeme ešte posypať petržlenovou vňaťou a ozdobiť olivami.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu