Tagliatelle s kuracím mäsom a modrým syrom

Robert Kirth
šéfkuchár reštaurácie Makery v Bratislave, 4. júla 2022
Tagliatelle s kuracím mäsom a modrým syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g
140 g
40 g
100 ml
80 g
40 g
60 g
120 g
4 g
1-2 ks
40 g
40 ml
12 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tagliatelle uvaríme v osolenej vode a scedíme. Vlašské orechy opečieme nasucho na panvici, potom pokvapkáme olejom a pridáme cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme rozmarín, trochu ešte opečieme. Do zmesi pridáme uvarené tagliatelle, zamiešame. Potom ich preložíme do misky.

  2. 2

    Na tú istú panvicu nalejeme olej, rozohrejeme, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a pri vysokej teplote opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a ešte opekáme. Pridáme syr, mascarpone a smotanu na varenie, dochutíme. Povaríme pri nízkej teplote. Potom do zmesi pridáme cestoviny, premiešame a ešte prehrejeme. Pridáme olivy, zopár si necháme na ozdobenie.

  3. 3

    Pripravíme zmes z medu, balzamika a rozmarínu a vložíme do nej nakrájanú hrušku, necháme chvíľu marinovať.

  4. 4

    Cestoviny posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a preložíme na taniere. Servírujeme obložené nakrájanou hruškou, môžeme ešte posypať petržlenovou vňaťou a ozdobiť olivami.

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha