Teľací rumpsteak s baby zemiakmi a grilovanou zeleninou
Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 9. júla 2022
hotel Kalix v Poprade, 9. júla 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Teľacie mäso očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Môžeme ich pripraviť metódou sous vide, teda osolíme a okoreníme, pridáme kúsok masla, rozmarínu, tymianu a zavákuujeme. Pripravujeme pri teplote 54 stupňov 45 minút. Alebo dáme pripravovať s rovnakými surovinami do rúry v prikrytej nádobe.
- 2
Baby zemiaky uvaríme v šupke, po uvarení ich prekrojíme na polovice, opečieme ich na panvičke s maslom pekne dozlatista a takisto opečieme aj pak choi.
- 3
Majonéza: Zo žĺtkov, z oleja, soli, korenia, horčice a citrónovej šťavy vymiešame domácu majonézu.
- 4
Šampiňóny, cuketu a mrkvu ugrilujeme s grilovacím korením na panvici alebo grile, osolíme. Podávame všetko spolu.
Tiež teľací steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu