Bravčové karé pečené so zeleninou
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 8. októbra 2022
foodblog Medové motúzy, 8. októbra 2022
Foto: Jana Štrbková
Pečená zelenina ochutená mäsovou šťavou je zároveň aj skvelou prílohou.
20 minút
príprava
príprava
70 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
V hrnci zmiešame cherry, olej, provensalské a mleté čierne korenie. Bravčové mäso osolíme a potrieme pripravenou marinádou.
- 2
Rúru predhrejeme na 190 °C. Mäso mierne podlejeme vodou, pridáme bobkový list a v zavretom pekáči pečieme asi 20 minút.
- 3
Ružičkový kel umyjeme, červenú repu očistíme a prekrojíme, mrkvu očistíme a pozdĺžne nakrájame.
- 4
Pekáč s mäsom vytiahneme z rúry, mäso vyložíme na tanier a do výpeku naukladáme zeleninu, na ňu položíme mäso, potrieme ho medom, posypeme rascou a nasekanými bylinkami. Teplotu rúry znížime na 150 °C a pečieme ďalších 40-50 minút dozlatista.
Tiež bravčové karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu