Pečené bravčové karé
Pečené bravčové karé

Bravčové karé pečené so zeleninou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 8. októbra 2022
Bravčové karé pečené so zeleninou
Foto: Jana Štrbková

Pečená zelenina ochutená mäsovou šťavou je zároveň aj skvelou prílohou.

20 minút
príprava
70 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
4 PL
4 PL
50 ml
1 ČL
1 PL
3 stonky
2 vetvičky
1 ČL
4 ks
400 g
500 g
200 g




Postup

  1. 1

    V hrnci zmiešame cherry, olej, provensalské a mleté čierne korenie. Bravčové mäso osolíme a potrieme pripravenou marinádou.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 190 °C. Mäso mierne podlejeme vodou, pridáme bobkový list a v zavretom pekáči pečieme asi 20 minút.

  3. 3

    Ružičkový kel umyjeme, červenú repu očistíme a prekrojíme, mrkvu očistíme a pozdĺžne nakrájame.

  4. 4

    Pekáč s mäsom vytiahneme z rúry, mäso vyložíme na tanier a do výpeku naukladáme zeleninu, na ňu položíme mäso, potrieme ho medom, posypeme rascou a nasekanými bylinkami. Teplotu rúry znížime na 150 °C a pečieme ďalších 40-50 minút dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia