Baklažány s mletým mäsom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 12. júla 2022
mesačník Varecha, 12. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
3 ks (menšie) |
|
300 g mleté |
|
300 g mleté |
|
600 g steriliizované |
|
1 PL |
|
250 g |
|
2 vetvičky (čerstvý) |
|
100 g strúhaný |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme 2 PL oleja. Pridáme mleté mäso a opekáme a miešame. Keď je mäso opečené, pridáme drvené paradajky a dusíme asi hodinu. Dochutíme soľou, čiernym korením a provensalským korením. Ragú zložíme z ohňa, necháme vychladnúť . Potom do mäsovej zmesi primiešame ricottu.
- 2
Baklažány umyjeme. V pozdĺže ich narežeme, ale neprerežeme ich úplne. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút.
- 3
Potom baklažány v reze roztiahneme, naplníme mäsovou zmesou, zapichneme vetvičku rozmarínu a posypeme strúhaným parmezánom. Vložíme späť do rúry a dopekáme asi 30 minút, podľa veľkosti baklažánov.
Tiež baklažány:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu