Domáca kuracia paštéta
foodblog Medové motúzy, 30. apríla 2022

Foto: Jana Štrbková
Mäsová nátierka z kuracej pečene.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL čerstvý |
|
| 1 ČL čerstvý |
|
| 100 ml (33 %) |
|
| 50 ml |
|
| Na zaliatie paštéty: | |
| 250 g (rozpustené) |
|
Postup
-
1
Kuracie pečienky zbavíme blán, každú rozdelíme na laloky a jemne z nich vykrojíme biele úpony. Na panvici rozpálime 250 g masla a restujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sú dozlatista opražené, pridáme očistené pečienky. Pečienky opatrne prevraciame, aby sa opiekli z každej strany, restujeme asi 5 minút.
- 2
Oheň stiahneme na minimum, posypeme koreninami, nadrobno nakrájanými lístkami rozmarínu a tymianu, pridáme smotanu na šľahanie a sherry. Jemne premiešame, pridáme 200 g masla, necháme na najnižšom ohni rozpustiť. Dosolíme podľa chuti. Zmes dohladka rozmixujeme.
- 3
Naberieme do vysterilizovaných pohárov, dobre uzatvoríme a sterilizujeme pri teplote 110 °C asi 50 minút. Ak paštétu rýchlo spotrebujeme, nemusíme ju sterilizovať – naložíme ju do pohárov, zalejeme roztopeným maslom a spotrebujeme do 48 hodín.
Tiež pečeňová paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu