Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi fotorecept
Foto: kimlo
Potreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept. Viem, že počas letných horúčav
nie je vhodné prikurovať Zobraziť celý popisPotreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept. Viem, že počas letných horúčav
nie je vhodné prikurovať rozpálenou rúrou, ale ide o jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý dokáže nasýtiť.
Zdroj: internet
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g čerstvé |
|
300 g menšie |
|
5 ks menšia |
|
4 strúčiky |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1 vetvička |
|
|
|
|
|
|
|
strúhaná (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a dáme predvariť asi na 8-10 minút. Cibuľu podľa veľkosti rozrežeme na polovice alebo štvrťky, šampiňóny na väčšie kúsky.
-
2
Všetko dáme do pekáča, posypeme grilovacím korením, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, polejeme troškou oleja a premiešame.
-
3
Zalejeme smotanou a posypeme mozzarellou alebo iným druhom syra podľa chuti.
-
4
Upečieme v rozohriatej rúre na 180 °C prikryté asi 15 minút, potom odkryjeme a zapečieme 40 minút zo zlatista.
-
5
Podávame s ľubovoľným šalátom, chutné je to aj s tatárskou omáčkou.
Pravdu máš kamarát, jednoduché a veľmi chutné. Na také odľahčenie... :-)
Ďakujme za koment, o tom nepochybujem... treba vyskúšať, sám som bol prekvapený..
Ďakujem za koment, oplatilo sa aj v tom teple... :-)
Som rád že som Ťa inšpiroval, ak vyskúšaš, pošli feedback, verím že Ti bude chutiť. Pozdravujem za veľkú mláku.
Ideálny nákup presne na tento recept! Verím že si ho obľúbiš tak ako ja. :-)
Ďakujem za koment a foto. Som rád že chutilo. Rímsky pekáč je dobrá voľba.
www.toprecepty.cz/recept/56527-brambory-pecene-s-cibuli-a...