Grilovaná pražma so šošovicovým šalátom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 3. augusta 2022
mesačník Varecha, 3. augusta 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 ks |
|
6 vetvičiek (čerstvý) |
|
|
|
|
|
|
|
Šalát: | |
100 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Dresing: | |
2 PL |
|
12 PL |
|
z 1 citróna |
|
Postup
-
1
Pražmy umyjeme, osolíme, okoreníme a vložíme do nich strúčik cesnaku, plátok citróna, polovicu byliniek, na chrbtoch rýb urobíme nožom hlbšie zárezy a pokvapkáme olejom.
- 2
Ryby vložíme na gril a pečieme 10 minút z oboch strán. Nakoniec posypeme zvyšnými bylinkami.
- 3
Šošovicu varíme v osolenej vode asi 40 minút domäkka. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Fazuľkové struky očistíme, šalotku olúpeme a nakrájame nadrobno.
- 4
Na 4 PL oleja speníme nakrájanú šalotku a restujeme dozlatista. K šalotke pridáme šošovicu, fazuľku, osolíme, okoreníme a spoločne restujeme ďalších 5 minút. Šalát zalejeme dresingom z medu, oleja a citrónovej šťavy. Šalát podávame s rybami.
Tiež grilovaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu