Grilovaná pražma so šošovicovým šalátom
			   Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 3. augusta 2022
		   
		   mesačník Varecha, 3. augusta 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks |  | 
| 4 strúčiky |  | 
| 2 ks |  | 
| 6 vetvičiek (čerstvý) |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
| Šalát: | |
| 100 g |  | 
| 200 g |  | 
| 1 ks |  | 
| Dresing: | |
| 2 PL |  | 
| 12 PL |  | 
| z 1 citróna |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pražmy umyjeme, osolíme, okoreníme a vložíme do nich strúčik cesnaku, plátok citróna, polovicu byliniek, na chrbtoch rýb urobíme nožom hlbšie zárezy a pokvapkáme olejom. 
- 2
Ryby vložíme na gril a pečieme 10 minút z oboch strán. Nakoniec posypeme zvyšnými bylinkami. 
- 3
Šošovicu varíme v osolenej vode asi 40 minút domäkka. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Fazuľkové struky očistíme, šalotku olúpeme a nakrájame nadrobno. 
- 4
Na 4 PL oleja speníme nakrájanú šalotku a restujeme dozlatista. K šalotke pridáme šošovicu, fazuľku, osolíme, okoreníme a spoločne restujeme ďalších 5 minút. Šalát zalejeme dresingom z medu, oleja a citrónovej šťavy. Šalát podávame s rybami. Tiež grilovaná ryba:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu