Krehké krájané syrové krekry s rozmarínom
mesačník Varecha, 29. decembra 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Krehké slané pečivo so super jednoduchou prípravou. Zamilujete si ich!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 60 g najemno mleté (alebo mandľová múka) |
|
| 150 g |
|
| 80 g najemno nastrúhaný (manchego, gouda, parmezán, pecorino) |
|
| 2 PL čerstvý |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 PL studená |
|
Postup
-
1
Najemno pomleté mandle premiešame s preosiatou múkou, nastrúhaným syrom a najemno nasekanými lístkami rozmarínu. Pridáme vajce, zmäknuté maslo, soľ, drvené čierne korenie, studenú vodu a vypracujeme pevné cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na dva diely a každý rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm a vo veľkosti asi 25 x 30 cm. Každý plát cesta položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plechy s cestom vložíme asi na hodinu do chladničky.
- 3
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Pláty cesta po odležaní nakrájame do tvarov kosoštvorcov, jedna strana má mať dĺžku 4 cm. Jednotlivé kúsky od seba mierne odtiahneme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu