Slané drobné pečivo
Slané drobné pečivo

Krehké krájané syrové krekry s rozmarínom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. decembra 2022
Krehké krájané syrové krekry s rozmarínom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Krehké slané pečivo so super jednoduchou prípravou. Zamilujete si ich!

80 ks
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

60 g najemno mleté (alebo mandľová múka)
150 g
80 g najemno nastrúhaný (manchego, gouda, parmezán, pecorino)
2 PL čerstvý
1 ks
50 g
1 ČL
1/2 ČL
1 PL studená




Postup

  1. 1

    Najemno pomleté mandle premiešame s preosiatou múkou, nastrúhaným syrom a najemno nasekanými lístkami rozmarínu. Pridáme vajce, zmäknuté maslo, soľ, drvené čierne korenie, studenú vodu a vypracujeme pevné cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dva diely a každý rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm a vo veľkosti asi 25 x 30 cm. Každý plát cesta položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plechy s cestom vložíme asi na hodinu do chladničky.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 180 °C. Pláty cesta po odležaní nakrájame do tvarov kosoštvorcov, jedna strana má mať dĺžku 4 cm. Jednotlivé kúsky od seba mierne odtiahneme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia