Losos atlantický PRETO Radoma so zeleninovo-zemiakovou kašou
Foto: Dominika Jurena
30 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
2 bal. |
|
4 ks väčšie |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo iné obľúbené koreniny) |
|
Postup
-
1
Ako prvé ošúpeme zemiaky a dáme ich variť do osolenej vody spolu so zeleninovou zmesou. Uvaríme domäkka a potom spolu vymixujeme dohladka.
- 2
Kým sa varia zemiaky, pripravíme bylinkové maslo na lososa. Zmäknuté maslo vymiešame spolu so soľou a koreninami (ja používam čierne korenie a rozmarín).
- 3
Plátky lososa poukladáme na plech a potrieme ich bylinkovým maslom. Približne 15-20 minút pečieme pri 180 °C. Ak máte malé dieťa, lososa môžete pripraviť bez soli na pare.
- 4
Za prípravu receptu ďakujeme Dominike Jurena.
Tiež jedlo na doma – preto radoma:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu