Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Rýchla fazuľová polievka fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 11. februára 2023
Rýchla fazuľová polievka (fotorecept)
Foto: siuuu

Rýchla, primerane sýta a chutná polievočka. Recept mám vo svojej zbierke už veľa rokov, kedysi som ju varila často, teraz už pomenej, ale teraz Zobraziť celý popisRýchla, primerane sýta a chutná polievočka. Recept mám vo svojej zbierke už veľa rokov, kedysi som ju varila často, teraz už pomenej, ale teraz prišla na chuť, tak som sa k nej vrátila. Pôvodne bola prezentovaná ako mexická, ale ruku do ohňa za to nedám - ale je to to výborná a rýchla polievka, takže je to v podstate jedno odkiaľ pochádza.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2017/11/mexicka-fazulova-polievka-recept-na.html

3-4
porcie
10-15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 plechovka
3-4 PL
1 ks čerstvá
300 g
3/4 l teplý
1-2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne)
podľa chuti
podľa chuti (čerstvý)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Príprava je jednoduchá. Najskôr si pripravíme všetky suroviny - fazuľu scedíme a prepláchneme, papriku, cesnak a rozmarín pokrájame na drobno. V hrnci na rozohriatom oleji opekáme pár minút pokrájanú papriku, fazuľu a nakoniec krátko aj cesnak (kým pustí vôňu). Pridáme pasírované paradajky, zalejeme vývarom, premiešame a varíme cca 10 minút. Dochutíme soľou, korením a čerstvým rozmarínom, ktorý odporúčam nevynechávať - dodá výbornú chuť aj vôňu. A máme hotovo - celkovo aj s prípravou možno tak 25 minút. Ja podávam polievku so syrom - bez neho do nie je ono. Dobrú chuť.

    Rýchla fazuľová polievka (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

kukulienka71
U nás radi jeme aj fazule v paradajkovej omáčke, tak by nám chutilo. Šošovicovú s paradajkami tiež robím často, bude aj tvoja zaradená, vďaka.
kukulienka71
Výborná je a fakt rýchla. Teraz so sušeným mletým rozmarínom, ale bude aj s čerstvým. Vďaka za recept, pekný víkend!


1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia