Dusený kapor
Dusený kapor

Dusený kapor na bielom víne

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 23. decembra 2022
Dusený kapor na bielom víne
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g vykostený
2 ks
2 ks
1 ks
5 strúčikov
2 PL
1 stonka
2 ks
5 guľôčok
200 ml




Postup

  1. 1

    Kapra očistíme a nakrájame na porcie, ktoré osolíme a okoreníme. Cibule očistíme a nakrájame na mesiačiky, cesnak na plátky.

  2. 2

    V panvici zohrejeme olej a kaprie filety na ňom opečieme zo všetkých strán dozlatista.

  3. 3

    K rybe pridáme nakrájané cibule, stonku rozmarínu, bobkové listy, nové korenie, podlejeme vínom a dusíme domäkka.

Diskusia k receptu

evanaaa
Neviem prečo, ale pre mňa jedine kapor vyprážaný, inak by som ani nevedela, že sú Vianoce, máme ho len ten jediný raz v roku. A či by mi dusený chutil? neviem posúdiť......
boxik
@evanaaa (23.12.2022 18:45)
Mňa kedysi kolegyne v robote presviedčali aby som urobil kapra x spôsobmi ,neuspeli . Celý rok sa teším na vyprážaného zo šalátom a to nielen preto ,že sú Vianoce a mám sa pripraviť o to na čo sa teším ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia