Domáca cibuľačka
Foto: valo
4
porcie
porcie
105 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Slaninu opražíme na masle do chrumkava. Do slaniny vložíme kilo na veľké kusy nakrájanej cibule. Cibuľu pražíme cca 45 minút na miernom ohni.
- 2
Keď je cibuľa opražená, zalejeme deci vína a 2 litrami vývaru. Pridáme 4 párky nakrájane na kolieska. Nastrúhame jeden zemiak a polovicu mrkvy a varíme cca 1 hodinu na miernom ohni. Alebo dokedy polievka nie je trošičku hustá. 5 minút pred koncom prilejeme poldeci whisky.
- 3
Potom polievku nalejeme do zapekacích misiek. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr, položíme na vrch bagetu nakrájanú na kolieska hrubé cca 2 cm a zasypeme syrom. Dáme zapiecť cca na 30 minút. A môžeme podávať.
Tiež cibuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu