Cibuľová polievka
Cibuľová polievka

Domáca cibuľačka

valo - bez fotkyvalo, 2. apríla 2023
Domáca cibuľačka
Foto: valo
4
porcie
105 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
250 g
4 strúčiky
1 ks
1/2 ks
100 ml
2 l
50 ml
300 g
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Slaninu opražíme na masle do chrumkava. Do slaniny vložíme kilo na veľké kusy nakrájanej cibule. Cibuľu pražíme cca 45 minút na miernom ohni.

  2. 2

    Keď je cibuľa opražená, zalejeme deci vína a 2 litrami vývaru. Pridáme 4 párky nakrájane na kolieska. Nastrúhame jeden zemiak a polovicu mrkvy a varíme cca 1 hodinu na miernom ohni. Alebo dokedy polievka nie je trošičku hustá. 5 minút pred koncom prilejeme poldeci whisky.

  3. 3

    Potom polievku nalejeme do zapekacích misiek. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr, položíme na vrch bagetu nakrájanú na kolieska hrubé cca 2 cm a zasypeme syrom. Dáme zapiecť cca na 30 minút. A môžeme podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia