Pečený morský vlk so zemiakmi a smotanovým syrom
Zoltán Csécsényi
šéfkuchár hotela Greenfield v maďarskom Bükfürdő, 11. januára 2023
šéfkuchár hotela Greenfield v maďarskom Bükfürdő, 11. januára 2023
Foto: archív hotela Greenfield
15 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Rybu očistíme a zbavíme šupín. Osolíme a okoreníme.
- 2
Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, vyberieme ich.
- 3
Rybu opečieme na rozpálenej panvici na mastnom papieri z oboch strán.
- 4
Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň uvarené zemiaky a pomocou dna pohára ich roztlačíme. Pokvapkáme ich olejom, posypeme soľou, mletým korením a rozmarínom.
- 5
Rybu položíme k zemiakom a vložíme na štvrť hodiny do rúry vyhriatej na 190 stupňov.
- 6
Zatiaľ zmiešame smotanový syr s trochou soli, prelisovaným cesnakom a nasekanou pažítkou. Upečenú rybu so zemiakmi a s ochuteným syrom podávajte podľa obrázka.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu