Pečená ryba
Pečená ryba

Pečený morský vlk so zemiakmi a smotanovým syrom

Zoltán Csécsényi
šéfkuchár hotela Greenfield v maďarskom Bükfürdő, 11. januára 2023
Pečený morský vlk so zemiakmi a smotanovým syrom
Foto: archív hotela Greenfield
15 minút
na 190 °C

Suroviny

3 ks žlté
1 bal.




Postup

  1. 1

    Rybu očistíme a zbavíme šupín. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Keď sú mäkké, vyberieme ich.

  3. 3

    Rybu opečieme na rozpálenej panvici na mastnom papieri z oboch strán.

  4. 4

    Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň uvarené zemiaky a pomocou dna pohára ich roztlačíme. Pokvapkáme ich olejom, posypeme soľou, mletým korením a rozmarínom.

  5. 5

    Rybu položíme k zemiakom a vložíme na štvrť hodiny do rúry vyhriatej na 190 stupňov.

  6. 6

    Zatiaľ zmiešame smotanový syr s trochou soli, prelisovaným cesnakom a nasekanou pažítkou. Upečenú rybu so zemiakmi a s ochuteným syrom podávajte podľa obrázka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia