Pečené kura
Pečené kura

Pečené kura so zemiakmi z jedného pekáča

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. marca 2023
Pečené kura so zemiakmi z jedného pekáča
Foto: Shutterstock
4
porcie
25 minút
príprava
80-90 minút
na 180/220 °C

Suroviny

1 ks chladené
1 zväzok
1 hlavička
6 ks (nové)
4 PL
2 vetvičky (čerstvý)
2 vetvičky (čerstvý)
3 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Kura umyjeme a osušíme, lyžičku soli rozotrieme po povrchu kuraťa. Dovnútra kuraťa vložíme 2 PL masla. Z cibuliek odkrojíme vňať a hlavičku cesnaku prekrojíme napoly. Menšie mladé zemiaky v šupke prekrojíme na polovicu.

  2. 2

    Zemiaky, cibuľu a cesnak dáme do pekáča, polejeme ju olivovým olejom a posypeme polovicou nasekaných čerstvých byliniek. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Na zeleninu položíme osolené kura, lyžicu masla a posypeme zvyšnými bylinkami. Podlejeme vodou.

  4. 4

    Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a prikryté pečieme asi hodinu. Potom teplotu zvýšime na 220 °C, pekáč odokryjeme a dopečieme ešte asi polhodinu dozlatista. Počas pečenia polievame kura výpekom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia