Tekvicové placky
Tekvicové placky

Tekvicové placičky s penou a lososom

tomisuccess9 - fotkatomisuccess9, 12. decembra 2017

Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom si príde každý na svoje.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placičky:
100 g
80 g
5 g
5 g
100 ml (33 %)
1 ks
2 g
0,01 dcl
0,01 dcl
Marináda:
Pena:
70 g
20 g
5 g
5 g
2 g
1 ks
Okrem toho:
150 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu olúpeme a nastrúhame na tenko. Pridáme vajce korenie, múku, sojovku a worchester, chilli, a smotanu pridávajte postupne - podľa hustoty, ako keby ste robili zemiakové placky. Je možné, že sa Vám budu jemne pripekať, ale to nevadí, majú byť chrumkavejšie. Múky môžte dať menej, aby skôr vynikla chuť tekvice.

  2. 2

    Lososa marinujte aspoň 24 hod pred. Potom na ďalší deň nakrájajte na tenučké pásiky a zrolujete ich do tvaru lievika, resp. podľa Vašej fantázie. V prípade, že nechce sa Vám ,, babrať" s marinádou, viem, že sa dá kúpiť aj losos hotový. Ešte pre lepšiu chuť odporúčam kúpiť si údeného lososa.

  3. 3

    Penu si pripravíte z nátierky, ktorú si vložíte do nádoby, v ktorej bude možné miešať ingrediencie. Pridáte, pažítku, korenie, nastrúhate trošku citrónovej kôry, a priáte na záver štipku papriky sladkej. Všetko zmiešate a môžte servírovať.

  4. 4

    Predjedlo by sa malo podávať studené. Placičky robte maličké o priemere cca 5-6 cm okrúhleho tvaru. Aký styling zvolíte nechám na Vás. Vrátim sa k servírovaniu. Placičky na spodok, penu pekne dajte to nejakého obalu alebo formy ako keby ste robili tortu. Naneste jemnou vrstvou na placičky a na vrch dajte lososa. Ako dekoráciu môžte použiť kľudne ešte zvyšnú pažítku. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia