Morský čert s olivovou salsou fotorecept
Foto: palokuchki
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www.jamieoliver.com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná ryba, no chuť ma vybornú.
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
500 g |
|
z 1/2 citróna |
|
1 PL |
|
|
|
Olivová salsa: | |
1/2 šálky |
|
1/2 šálky (čerstvé) |
|
1 KL |
|
z 1/2 citróna |
|
|
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Rybie filety som posolila, posypala nastruhanou citronovou korou, rozmarinom a odlozila som ich do chladnicky. Je dobre ich takto nechat aspon 2 - 3 hodiny.
-
2
Odlezane rybie file som poutierala papierovou utierkou
-
3
a potrela olejom.
-
4
Rybu som potom oprazila na oleji
-
5
z obidvoch stran do hneda.
-
6
Oprazenu rybu som ulozila do misky, prikryla som ju alobalom a dala som ju do vyhriatej rury 150 C este asi na 5 minut.
-
7
Na salsu som si pokrajala cierne olivy, stiplavu papriku pridala som posekany rozmarin, petrzlenovu vnatku, citronovu stavu, cesnakovy krem, cerstvo pomlete korenie styroch farieb a balsamikovy ocot.
-
8
K rybe som podavala zemiakove pyre. Zemiaky som uvarila s dvomi strucikami cesnaku, tie som potom aj roztlacila so zemiakmi. Pyre som dochutila citronovou stavou.
- 9
Tuto citronovo-rozmarinovu marinadu som pouzila uz aj na file flake - zraloka
- 10
aj na file ling.
- 9
Diskusia k receptu