Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido

3stan3stan, 47 ročná žena, Košice, 10. septembra 2017 14:09
Ďalšie jej recepty »

Zapečená cuketa s tekvicou hokkaidoFoto: 3stan

Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť všade.

4
porcie
60-90 min
príprava
40-45 min
na 200 °C

Suroviny

2  ks
1  ks stredná
10  ks
4-5  strúčikov
50 ml
150-200 g
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Cuketu si umyjeme, odrežeme konce, nešúpeme a pokrájame na stredne hrubé krúžky. Dáme ich do väčšej misy, osolíme a necháme postáť, kým si robíme tekvicu, aby pustila prebytočnú vodu.

  2. 2

    Tekvicu umyjeme, tiež odrežeme konce, prekrojíme na polovicu vydlabeme stred lyžicou (môžme ho použiť ako vývar do polievky). Dužinu nakrájame na plátky cca 2 cm, ako sa nám podarí. Keďže tekvica je dosť tvrdá, opatrne, aby nám neskočil nôž do ruky. Dáme do misy, pokvapkáme olejom a necháme postáť.

  3. 3

    Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky, zemiaky si očistíme a nakrájame na plátky. Vymastíme si pekač (ja mám rozmer 28 / 38 cm), vyložíme zemiakmi, všetky posolíme, posypeme tretinou cesnaku, pokvapkáme olejom a posypeme rozmarínom. Ďalej dávame plátky cukety, z ktorej sme zliali prebytočnú vodu. Už nesolíme, posypeme cesnakom. A poslednú dávame tekvicu na vrch, môžeme pokvapkať ešte jemne olejom posoliť a posypať rozmarínom a cesnakom. Prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov piecť asi na 30-40 minút ( riaďte sa svojou rúrou, ja udávam čas podľa svojej). Potom odkryjeme či všetko zmäklo, keď áno, posypeme syrom a necháme odkryté ešte chvíľku zapiecť. Hotovo :)

    Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist