Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido
Foto: 3stan
Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť všade.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cuketu si umyjeme, odrežeme konce, nešúpeme a pokrájame na stredne hrubé krúžky. Dáme ich do väčšej misy, osolíme a necháme postáť, kým si robíme tekvicu, aby pustila prebytočnú vodu.
- 2
Tekvicu umyjeme, tiež odrežeme konce, prekrojíme na polovicu vydlabeme stred lyžicou (môžme ho použiť ako vývar do polievky). Dužinu nakrájame na plátky cca 2 cm, ako sa nám podarí. Keďže tekvica je dosť tvrdá, opatrne, aby nám neskočil nôž do ruky. Dáme do misy, pokvapkáme olejom a necháme postáť.
- 3
Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky, zemiaky si očistíme a nakrájame na plátky. Vymastíme si pekač (ja mám rozmer 28 / 38 cm), vyložíme zemiakmi, všetky posolíme, posypeme tretinou cesnaku, pokvapkáme olejom a posypeme rozmarínom. Ďalej dávame plátky cukety, z ktorej sme zliali prebytočnú vodu. Už nesolíme, posypeme cesnakom. A poslednú dávame tekvicu na vrch, môžeme pokvapkať ešte jemne olejom posoliť a posypať rozmarínom a cesnakom. Prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov piecť asi na 30-40 minút ( riaďte sa svojou rúrou, ja udávam čas podľa svojej). Potom odkryjeme či všetko zmäklo, keď áno, posypeme syrom a necháme odkryté ešte chvíľku zapiecť. Hotovo :)
Tiež zapekaná zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem poteší taky pozitívny koment :)
dakujem pekne a hlavne od takej skusenej a uznavanej kucharky :)
dakujem a mas pravdu aj vyzera celkom slušne na tanieri :)