Morský vlk
Morský vlk

Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou

Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 4. septembra 2017
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť a jednoduchosť prípravy. Vždy mi pripomína leto, oddych, pohodu a prímorskú dovolenkovú atmosféru.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
5 g
5 g
40 g
30 g
1 l
200 g
200 g
200 g
100 g
100 g
 (limetka, citrón, grep, pomaranč ...)




Postup

  1. 1

    Vo vriacej osolenej vode predvaríme karfiol – najskôr biely, potom žltý a nakoniec fialový. Potom vývar z karfiolu použijeme na pošírovanie morského vlka, do ktorého pridáme bylinky a citrón.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme vývar, vložíme podložku, prípadne mriežku, tak aby ryba ostala nad vodou. Prikryjeme pokrievkou a v pare dusíme 10 – 15 minút.

  3. 3

    Na rozpálenom masle prehrejeme karfioly a pridáme fazuľové struky. Zľahka podusíme 1 – 2 minúty. Osolíme a okoreníme podľa chuti, dochutíme ľubovoľnými citrusovými plodmi (limetka, citrón, grep, pomaranč ...).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia