Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 4. septembra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť a jednoduchosť prípravy. Vždy mi pripomína leto, oddych, pohodu a prímorskú dovolenkovú atmosféru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
5 g |
|
5 g |
|
40 g |
|
30 g |
|
1 l |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
(limetka, citrón, grep, pomaranč ...) |
|
Postup
-
1
Vo vriacej osolenej vode predvaríme karfiol – najskôr biely, potom žltý a nakoniec fialový. Potom vývar z karfiolu použijeme na pošírovanie morského vlka, do ktorého pridáme bylinky a citrón.
- 2
Do hrnca nalejeme vývar, vložíme podložku, prípadne mriežku, tak aby ryba ostala nad vodou. Prikryjeme pokrievkou a v pare dusíme 10 – 15 minút.
- 3
Na rozpálenom masle prehrejeme karfioly a pridáme fazuľové struky. Zľahka podusíme 1 – 2 minúty. Osolíme a okoreníme podľa chuti, dochutíme ľubovoľnými citrusovými plodmi (limetka, citrón, grep, pomaranč ...).
Tiež vlk:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu