Ovčie rebro s tekvicovou penou
Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 28. septembra 2017
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 28. septembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
330 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 kg |
|
5 g |
|
5 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
Tekvicová pena: | |
100 g upečená |
|
200 ml |
|
1 g |
|
|
|
Trhance: | |
100 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
|
|
Huby: | |
100 g |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín.
- 2
Upečenú tekvicu a smotanu na šľahanie zmixujeme a dochutíme muškátovým orieškom a soľou. Penu vlejeme do tlakovej fľaše, ktorú dáme do sous vide zariadenia pri teplote 60 °C (vodný kúpeľ, v ktorom sa udržiava nízka teplota, pozn. red.).
- 3
Uvarené zemiaky popučíme, pridáme nasekanú zeleninu, múku, vajce a vypracujeme cesto na trhance. Rozvaľkáme ho na asi 2 mm a trháme do osolenej vody. Varíme 2 minúty. Čerstvé dubáky opražíme na masle spolu s cesnakom a bylinkami, pridáme trhance a podávame spolu s penou a rebrom.
Tiež pečené rebrá:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu