Pečené rebrá
Pečené rebrá

Ovčie rebro s tekvicovou penou

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 28. septembra 2017
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
330 minút
príprava

Suroviny

1 kg
5 g
5 g
50 g
10 g
Tekvicová pena:
100 g upečená
200 ml
1 g
Trhance:
100 g
20 g
20 g
10 g
100 g
1 ks
Huby:
100 g
50 g
2 strúčiky
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín.

  2. 2

    Upečenú tekvicu a smotanu na šľahanie zmixujeme a dochutíme muškátovým orieškom a soľou. Penu vlejeme do tlakovej fľaše, ktorú dáme do sous vide zariadenia pri teplote 60 °C (vodný kúpeľ, v ktorom sa udržiava nízka teplota, pozn. red.).

  3. 3

    Uvarené zemiaky popučíme, pridáme nasekanú zeleninu, múku, vajce a vypracujeme cesto na trhance. Rozvaľkáme ho na asi 2 mm a trháme do osolenej vody. Varíme 2 minúty. Čerstvé dubáky opražíme na masle spolu s cesnakom a bylinkami, pridáme trhance a podávame spolu s penou a rebrom.

Diskusia k receptu