Cícerové guľky so špenátom fotorecept
Foto: adakovalinka
porcií
na 200 °C
Suroviny
2 šálky |
|
1 šálka (čerstvý) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 šálky |
|
2 1/2 PL (mleté) |
|
1 PL |
|
6 PL |
|
(čerstvá) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pochúťkové |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ak používate čerstvý cícer, namočte ho na 6-12 h a následne varte 1-1,5 h spolu s bobkovým listom. Ďalšou metódou je cícer umyť a prevariť vo vode 5 min, dať nabok a nechať 1 hod namočený, následne vodu vymeniť a pokračovať normálne vo varení. Ak používate cícer z konzervy, preceďte ho a šťavu použite namiesto vody, podľa receptu. Ja osobne preferujem sušený cícer. Mleté ľanové semiačka (2 1/2 pl) namočím do vody (6 pl) na 10 minút, aby vznikla lepkavá hmota, ktorá nahrádza vajce.
-
2
Všetky suroviny zmiešam v kuchynskom robote, musí vzniknúť hmota, ktorá sa dá pekne formovať do guľky. Pokiaľ je zmes príliš lepkavá, pridám ovsené vločky, ak je príliš suchá, pridám viac vody alebo oleja.
-
3
Je na vás, akú veľkosť guliek urobíte, ale nezabudnite, že to ovplyvní aj čas pečenia. Tentoraz som robila guľky o veľkosti mojej dlane, čo sú asi 2 pl a piekla som ich 17 min na 200 °C na funkcii s ventilátorom. Guľky sú hotové ak majú tvrdý povrch, ale dajú sa ľahko stlačiť, aby neboli vysušené.
-
4
Môžete ich podávať k cestovinám, cuketovým cestovinám, šalátu, ryži, v polievke a podobne. Prajem dobrú chuť :)
Ďakujem za koment, placky mám radšej fazuľové aj na tie mám recept ale samozrejme dá sa využiť na čokoľvek :)