Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 17. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Na panvicu pridáme rozmarín a cesnak, vložíme do rúry rozpálenej na 180 °C na 6 minút dopiecť.
- 2
Sviečkovicu vyberieme, do panvice pridáme červené víno a vývar, zredukujeme na polovicu a pridáme ešte šípkový džem, prevaríme a nakoniec pridáme maslo, ktoré rozmiešame, omáčku precedíme, ďalej už nevaríme.
- 3
Šúľance: V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme hladkú múku a vajce. Dochutíme muškátovým orieškom a soľou. Cesto po vypracovaní si rozdelíme na malé kúsky a vytvarujeme šúľance. Vyvaríme v osolenej vode a schladíme, pred podávaním opečieme na panvici s olivovým olejom alebo bravčovou masťou.
Tiež jelenia sviečkovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu