Bravčová panenka
Bravčová panenka

Grilovaná plnená panenka

adelele - bez fotkyadelele, 14. februára 2018
Grilovaná plnená panenka
Foto: adelele

Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.

2
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

10 ks
1 bal
10 dkg
10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme panenku, umyjeme, odblaníme a nožom do kríža vyrežeme otvor, ktorý si s pomocou varechy po celej dĺžke zväžšíme. Do otvoru natlačíme datle plnené Nivou zabalené v anglickej slaninke na striedačku so sušenými slivkami. Po naplnení konce uzatvoríme špáradlami. Panenku zabalíme do rozmarínu a stiahneme nitkou. Pripravíme si jarnú cibuľku a cesnak.

    Grilovaná plnená panenka - obrázok 1
  2. 2

    Voala :)

    Grilovaná plnená panenka - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si jarnú cibuľku a cesnak. Do grilu vložíme paella panvicu alebo liatinový kotlík, trochu pomastíme a pri teplote cca 180 °C panenku na panvici orestujeme z každej strany, osolíme, okoreníme a pridáme cibuľku s cesnakom. Chvíľku ešte restujeme so zeleninou, podlejeme vývarom a prikryjeme alobalom. Dusíme cca 30 minút pri teplote 140 °C.

    Grilovaná plnená panenka - obrázok 3
  4. 4

    Odkryjeme alobal a ešte chvíľku zapečieme. No pozor na vysušenie.

    Grilovaná plnená panenka - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
  • Bravčové mäso
  • Hlavné jedlá
  • Obed
  • Večera
  • Dusené
  • Grilované
  • Diskusia k receptu


    Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
    Keďže panenka je tenké mäso veľa tam plnky asi nevojde, či????Ale môže byť dobrota.