Bravčová panenka
Bravčová panenka

Grilovaná plnená panenka

adelele - bez fotkyadelele, 14. februára 2018
Grilovaná plnená panenka
Foto: adelele

Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.

2
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

10 ks
1 bal
10 dkg
10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme panenku, umyjeme, odblaníme a nožom do kríža vyrežeme otvor, ktorý si s pomocou varechy po celej dĺžke zväžšíme. Do otvoru natlačíme datle plnené Nivou zabalené v anglickej slaninke na striedačku so sušenými slivkami. Po naplnení konce uzatvoríme špáradlami. Panenku zabalíme do rozmarínu a stiahneme nitkou. Pripravíme si jarnú cibuľku a cesnak.

    Grilovaná plnená panenka - obrázok 1
  2. 2

    Voala :)

    Grilovaná plnená panenka - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si jarnú cibuľku a cesnak. Do grilu vložíme paella panvicu alebo liatinový kotlík, trochu pomastíme a pri teplote cca 180 °C panenku na panvici orestujeme z každej strany, osolíme, okoreníme a pridáme cibuľku s cesnakom. Chvíľku ešte restujeme so zeleninou, podlejeme vývarom a prikryjeme alobalom. Dusíme cca 30 minút pri teplote 140 °C.

    Grilovaná plnená panenka - obrázok 3
  4. 4

    Odkryjeme alobal a ešte chvíľku zapečieme. No pozor na vysušenie.

    Grilovaná plnená panenka - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Nie je to veľa minút na tú panenku? Najprv opiecť, potom 30 min. dusiť a ešte chvíľu dopekať, spolu to dá možno aj 40 minút...? Ani tá plnka až tak veľa nepotrebuje, ale ak by sa to správne spravilo, môže to byť aj celkom chutné.

Pridaj komentár k receptu: