Srnčie medailóniky v brusnicovej omáčke
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 19. októbra 2017
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 19. októbra 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred nakrájame mäso cez vlákna na medailóniky, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a naložíme do oleja s cesnakom a rozmarínom.
- 2
Medailóniky opekáme na panvici z jednej aj druhej strany niekoľko minút, vyberieme a dáme do alobalu.
- 3
Do výpeku pridáme trochu masla, brusnicového kompótu, červené víno a zredukujeme omáčku na potrebnú hustotu. Dochutíme soľou, korením a čerstvým rozmarínom. Podávame s bylinkovou knedľou.
Tiež srnčie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu