Srnčie medailóniky v brusnicovej omáčke
			   Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 19. októbra 2017
		   
		   šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 19. októbra 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Deň vopred nakrájame mäso cez vlákna na medailóniky, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a naložíme do oleja s cesnakom a rozmarínom.
- 2
 Medailóniky opekáme na panvici z jednej aj druhej strany niekoľko minút, vyberieme a dáme do alobalu.
- 3
 Do výpeku pridáme trochu masla, brusnicového kompótu, červené víno a zredukujeme omáčku na potrebnú hustotu. Dochutíme soľou, korením a čerstvým rozmarínom. Podávame s bylinkovou knedľou.
Tiež srnčie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu