Srnčie mäso
Srnčie mäso

Srnčie medailóniky v brusnicovej omáčke

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 19. októbra 2017
Srnčie medailóniky v brusnicovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
100 ml
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred nakrájame mäso cez vlákna na medailóniky, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a naložíme do oleja s cesnakom a rozmarínom.

  2. 2

    Medailóniky opekáme na panvici z jednej aj druhej strany niekoľko minút, vyberieme a dáme do alobalu.

  3. 3

    Do výpeku pridáme trochu masla, brusnicového kompótu, červené víno a zredukujeme omáčku na potrebnú hustotu. Dochutíme soľou, korením a čerstvým rozmarínom. Podávame s bylinkovou knedľou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: