Plnené teľacie karé
Plnené teľacie karé

Teľacie karé plnené červenou šošovicou a špenátom

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 6. marca 2019
Teľacie karé plnené červenou šošovicou a špenátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
100 g
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Červenú šošovicu uvaríme domäkka. Špenát podusíme na masle a cesnaku, osolíme, okoreníme a pridáme štipku rasce. Primiešame uvarenú scedenú šošovicu.

  2. 2

    Do karé urobíme otvor a mäso naplníme šošovicovou zmesou. Naplnené karé sprudka opečieme na oleji, dáme do rúry zohriatej na 180 °C, pridáme tymian, rozmarín, podlejeme bielym vínom, osolíme a okoreníme. Pečieme zakryté vo vyhriatej rúre asi hodinu.

  3. 3

    Po dopečení mäso vyberieme, výpek zlejeme a zahustíme lyžicou Solamylu, ktorý zmiešame s dvoma lyžičkami vody. Pridáme trochu brusnicového džemu. Po zovretí omáčku prepasírujeme a podávame k mäsu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia