Teľacie karé plnené červenou šošovicou a špenátom
Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 6. marca 2019
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 6. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Červenú šošovicu uvaríme domäkka. Špenát podusíme na masle a cesnaku, osolíme, okoreníme a pridáme štipku rasce. Primiešame uvarenú scedenú šošovicu.
- 2
Do karé urobíme otvor a mäso naplníme šošovicovou zmesou. Naplnené karé sprudka opečieme na oleji, dáme do rúry zohriatej na 180 °C, pridáme tymian, rozmarín, podlejeme bielym vínom, osolíme a okoreníme. Pečieme zakryté vo vyhriatej rúre asi hodinu.
- 3
Po dopečení mäso vyberieme, výpek zlejeme a zahustíme lyžicou Solamylu, ktorý zmiešame s dvoma lyžičkami vody. Pridáme trochu brusnicového džemu. Po zovretí omáčku prepasírujeme a podávame k mäsu.
Tiež teľacie karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu