Šošovicové guľôčky
Foto: skatulka
Jednoduchý a zdravý vegetariánsky recept. Mne sa na jar proste žiada niečo takéto ľahké.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nastrúhanú mrkvu a orestujeme. Pridáme uvarenú šošovicu a lúpané paradajky. Dochutíme a chvíľu spolu prevaríme, aby sa odparila prebytočná voda.
- 2
Zmes zmixujeme a necháme vychladnúť. Zahustíme kukuričnou strúhankou a tvarujeme guľky.
- 3
Pečieme v rúre na 200 °C asi 20 minút.
- 4
Ako prílohu som zvolila klasickú zemiakovú kašu a dozdobila rukolou.
- 2
Diskusia k receptu