Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 29. januára 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
| 400 g |  | 
| 200 g |  | 
| 100 g |  | 
| 200 g |  | 
| 10 g |  | 
| 75 ml |  | 
| 50 ml |  | 
| 50 g domáce |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
| čerstvý |  | 
| Cibuľovo-cviklový džem: | |
| 100 g |  | 
| 250 g |  | 
| 75 g |  | 
| 100 ml |  | 
| 5 g čerstvý |  | 
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme cesnak, tymian, podlejeme bielym vínom a necháme dusiť úplne domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu, dobre prevaríme a odstavíme. Zmes rozmixujeme na hladkú krémovú hmotu a necháme trochu vychladnúť. Napokon do paštéty vmiešame pokrájané domáce oškvarky. 
- 2
Cibuľovo-cviklový džem: Cibuľu nakrájame nadrobno, zalejeme červeným vínom, pridáme soľ, korenie, rozmarín a cukor. Marinujeme cez noc. Cviklu uvaríme a ošúpeme, rozmixujeme. Namarinovanú cibuľu dáme variť, kým nezačne karamelizovať. Pridáme rozmixovanú cviklu a necháme ďalej pomaly redukovať. Takto pripravený džem dochutíme podľa potreby soľou a korením. 
- 3
Do malých zaváraninových pohárikov dáme na spodok džem a necháme vychladnúť. Potom doplníme do troch štvrtín pohára paštétu a dáme do chladničky zachladiť. Zachladenú paštétu dozdobíme kúskami škvariek a prelejeme bravčovou masťou. Podávame s džemom a domácim chlebom. Tiež paštéta:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu