Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 29. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
75 ml |
|
50 ml |
|
50 g domáce |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
Cibuľovo-cviklový džem: | |
100 g |
|
250 g |
|
75 g |
|
100 ml |
|
5 g čerstvý |
|
|
|
|
Postup
-
1
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme cesnak, tymian, podlejeme bielym vínom a necháme dusiť úplne domäkka. Nakoniec pridáme maslo a smotanu, dobre prevaríme a odstavíme. Zmes rozmixujeme na hladkú krémovú hmotu a necháme trochu vychladnúť. Napokon do paštéty vmiešame pokrájané domáce oškvarky.
- 2
Cibuľovo-cviklový džem: Cibuľu nakrájame nadrobno, zalejeme červeným vínom, pridáme soľ, korenie, rozmarín a cukor. Marinujeme cez noc. Cviklu uvaríme a ošúpeme, rozmixujeme. Namarinovanú cibuľu dáme variť, kým nezačne karamelizovať. Pridáme rozmixovanú cviklu a necháme ďalej pomaly redukovať. Takto pripravený džem dochutíme podľa potreby soľou a korením.
- 3
Do malých zaváraninových pohárikov dáme na spodok džem a necháme vychladnúť. Potom doplníme do troch štvrtín pohára paštétu a dáme do chladničky zachladiť. Zachladenú paštétu dozdobíme kúskami škvariek a prelejeme bravčovou masťou. Podávame s džemom a domácim chlebom.
Tiež paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu