Krém z pečených zemiakov a húb
Milan Kovalčík
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 17. januára 2019
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 17. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
900 g |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
300 ml |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Na huby: | |
200 g lesné |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
150 ml |
|
1 vetvička |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme zemiaky v šupke domäkka.
- 2
Na oleji opražíme cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme v šupke upečené zemiaky, vývar, mlieko a privedieme do varu. Všetko rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu a dochutíme soľou a korením.
- 3
Na panvici upečieme slaninu do chrumkava, vyberieme na kuchynský papier a necháme osušiť od masti.
- 4
Šalotku nakrájame na malé kúsky a opražíme. Pridáme na kúsky nakrájané huby, rozmarín, cesnak, podlejeme vínom a dusíme domäkka. Dochutíme soľou a korením.
- 5
Polievku podávame s dusenými hubami a plátkom opraženej slaniny.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu