Krémová zemiaková polievka
Krémová zemiaková polievka

Krém z pečených zemiakov a húb

Milan Kovalčík
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 17. januára 2019
Krém z pečených zemiakov a húb
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

900 g
500 ml
2 ks
3 strúčiky
300 ml
100 g
podľa chuti
Na huby:
200 g lesné
1 ks
1 strúčik
150 ml
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme zemiaky v šupke domäkka.

  2. 2

    Na oleji opražíme cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme v šupke upečené zemiaky, vývar, mlieko a privedieme do varu. Všetko rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Na panvici upečieme slaninu do chrumkava, vyberieme na kuchynský papier a necháme osušiť od masti.

  4. 4

    Šalotku nakrájame na malé kúsky a opražíme. Pridáme na kúsky nakrájané huby, rozmarín, cesnak, podlejeme vínom a dusíme domäkka. Dochutíme soľou a korením.

  5. 5

    Polievku podávame s dusenými hubami a plátkom opraženej slaniny.

Diskusia k receptu

ababa
Je vhodné pri hubách použiť víno
ababa
Inak recept vyzerá byť prudko jedlý a je v ňom veľa zaujímavých inšpirácií. Ďakujem