Teľacia roláda
Teľacia roláda

Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke

Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 5. marca 2019
Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
300 g
100 g
1 PL
1 PL
2 strúčiky
60 g
Omáčka:
200 g
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty.

  2. 2

    Mangold orestujeme na lyžici oleja a lyžici masla s nasekaným cesnakom. Navrstvíme na mäso, posypeme strúhaným parmezánom a zavinieme. Dáme na vymastený plech a potrieme nadrobno nasekanými bylinkami. Podlejeme vývarom a zakryjeme. Pečieme pri 180 °C asi 60 minút. Potom odokryjeme a dopekáme asi 10 minút.

  3. 3

    Omáčka: Na oleji osmažíme šalotku nakrájanú na kocky, pridáme huby, podusíme, zalejeme vínom, zalejeme 200 ml výpeku, osolíme, okoreníme a zredukujeme na polovicu. K jedlu môžeme podávať široké rezance.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia