Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke
Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 5. marca 2019
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 5. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
70 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty.
- 2
Mangold orestujeme na lyžici oleja a lyžici masla s nasekaným cesnakom. Navrstvíme na mäso, posypeme strúhaným parmezánom a zavinieme. Dáme na vymastený plech a potrieme nadrobno nasekanými bylinkami. Podlejeme vývarom a zakryjeme. Pečieme pri 180 °C asi 60 minút. Potom odokryjeme a dopekáme asi 10 minút.
- 3
Omáčka: Na oleji osmažíme šalotku nakrájanú na kocky, pridáme huby, podusíme, zalejeme vínom, zalejeme 200 ml výpeku, osolíme, okoreníme a zredukujeme na polovicu. K jedlu môžeme podávať široké rezance.
Tiež teľacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu